Wat is coachen met paarden?

Coachen met paarden is een bijzondere manier van coachen waarbij paarden worden ingezet bij persoonlijke vraagstukken of teamvraagstukken. Je hoeft hiervoor geen ervaring met paarden te hebben. De coach begeleidt je in de interactie en relatie met het paard. Als coach interpreteren wij het gedrag van het paard niet. Wij faciliteren en ondersteunen je zodat je inzichten kunt opdoen die je dichter bij je eigen wijsheid en essentie brengen.

Leren in een natuurlijke setting. 

Coaching gaat over het bespreken van je innerlijke overwegingen en het losmaken van je droom. Door het paard als leraar toe te voegen krijgt het coachen een extra dimensie. Paarden zijn meesters in het lezen van intenties, omdat hun leven afhangt van hun vermogen hun omgeving juist te interpreteren. Paarden voelen vanaf honderd meter afstand hoe het met onze ademhaling, spierspanning en hartslag gesteld is. Paarden reageren op signalen die we onbewust uitstralen. Direct en zonder oordeel of lading. Dit maakt hen tot een zuivere spiegel van wie we zijn. En tot uitstekende leermeesters om ons inzicht aan te bieden, verder te ontwikkelen, te groeien en stappen te zetten. Daarbij denkt een paard niet in goed of fout. Zij bieden ons de zachte kracht van duidelijkheid. Paarden helpen ons bewust te maken van ons (onbewuste) gedrag, daarop te reflecteren en tot nieuwe inzichten te komen. Het paard ondersteunt het coachingsproces als co-coach of als maatje van de coachee.

Veiligheid en balans

Het werken met paarden opent op een veilige wijze de verbinding tussen denken, doen en voelen. Wanneer wij denken, doen en voelen dichter bij elkaar weten te brengen, brengt ons dit meer balans, overtuiging, plezier, effectiviteit, succes en geluk, zowel thuis als op het werk.

Coachingsmethodieken

Wij combineren reguliere coachingsmethodieken met creatieve werkvormen met paarden. Bij coachen met paarden wordt vanaf de grond met paarden gewerkt. Er wordt niet gereden. De coach draagt zorg voor de relatie tussen coachee en paard en voor de veiligheid van coachee en paard. Wij werken volgens het keurmerk PAS ( Paard als Spiegel) en de gedragscode van de Nederlandse Organisatie voor Beroepscoaches met als kernwaarden: respect, integriteit, verantwoordelijkheid en professionaliteit.

Bang voor paarden

De oefeningen hebben evenveel impact op mensen die ervaren zijn in de omgang met paarden als op mensen die niet vertrouwd zijn met paarden of zelfs een beetje bang. Bang zijn voor paarden is geen enkel probleem. Tijdens de oefeningen helpen wij je van je angst af. Daarvoor komt vaak een vreugdevolle ervaring in de plaats.

Contact

Heeft u interesse of vragen bel 0653759286, mail inge@indracoachenmetpaarden.nl of via onderstaande button.
error: Content is protected !!