Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Mental Coaching voor Wedstrijdruiters

 

In het voorjaar van 2013 zijn we vanuit Indra Coachen met Paarden  bij Manege Horstlinde in Enschede gestart met een traject Mental Coaching voor wedstrijdruiters.  Mental Coaching is gericht op het beïnvloeden van de psychische gesteldheid om op het gewenste moment prestaties te kunnen neerzetten, bijvoorbeeld bij sport.

Thema: Hoe kun je je eigen gesteldheid en dat van je paard beïnvloeden, zodanig dat je op het moment dat het er om gaat, samen je beste prestatie kunt neerzetten en ook kunt genieten?

Onderwerpen die aan de orde komen zijn: Bewust worden van jezelf, een zelf-inschatting maken, beïnvloeden van stress en spanning, (zelf) leiderschap, de voor- en nadelen van stress en spanning. Bewust Zijn en ontspanning, ontwikkelen van kalmte en richting geven aan energie,  leiderschap versus dominantie,  de relatie met je paard, samenwerken met je paard, het beïnvloeden van de relatie met je paard,  het werken met je zintuigen, congruentie en wedstrijdritme.

In de sessies wordt gewerkt met theorie,  uitwisselen van kennis en ervaringen op basis van dialoog  gecombineerd met oefeningen met paarden.