Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Leiderschapsontwikkeling

Waarom besluiten mensen je te volgen?

Indra Coachen met Paarden biedt effectieve  en inspirerende leiderschapstrainingen. Je ontdekt hoe je je leiderschapskwaliteiten kunt versterken. En hoe je tegelijkertijd dicht bij jezelf blijft. Hoe krijg ik mensen met mij mee? Kom het ervaren. Laat het werken en ontdekken met paarden je inspireren.

Door het leven in de kudde is het paard van nature gericht op samenwerking, leiderschap en balans in de groep. In de paardenkudde zijn leiderschap en lichaamstaal van essentieel belang. Daarom zijn paarden uitstekende leermeesters om onze leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen. Door het werken met paarden doe je inzichten en ervaringen op uit een andere dimensie, die vruchtbaar kunnen zijn wanneer je deze vertaalt naar het domein waar je verantwoordelijkheid draagt.

Wij bieden voor leidinggevenden zowel mogelijkheden voor coaching op leiderschapsontwikkeling, persoonlijke reflectie, personal coaching op leiderschap alsook clinics voor (management) teams en raden van commissarissen.

Wat levert het op?

Afhankelijk van de leervraag zijn de te verwachten resultaten:

  • Verdiepend inzicht in jouw rol als leidinggevende, in je eigenheid, in je talenten en valkuilen;
  • Inzicht in hoe je met meer plezier succesvol kunt samenwerken met je team;
  • Inzicht in het effect van jouw handelen op het gedrag van je medewerkers;
  • Inzicht in je drijfveren en hoe je deze kunt inzetten om samen met je team je doelen te bereiken;
  • Contact met je authentieke kracht om de regie te pakken;
  • Aanknopingspunten voor verbinding binnen het eigen management team, ieder met eigen unieke talenten.
Reactie coachee:

“Het was een bijzondere ervaring om, samen met Inge, de bak in te stappen. Nooit eerder was ik zo dicht in de nabijheid van een paard. Zou het paard Amor mijn angstige spanning voelen? Zou de coaching daardoor niet gedoemd zijn te mislukken? Niets bleek minder waar. Vanaf de eerste verbindingsoefening met Amor ervoer ik de magie van het contact met het paard. De warme en rustgevende aanwezigheid van het paard gaf rust in mijn hoofd en de ondersteunende en goed getimede vragen van Inge brachten helderheid in de chaos van mijn gedachten over hoe ik de problemen in mijn team het beste kon aanpakken. Antwoorden kwamen als vanzelfsprekend bovendrijven. Door de manier waarop Amor me door de bak begeleidde op mijn weg langs de vragen en antwoorden, wist ik dat het goed was.”  Afdelingshoofd van twee teams van 40 medewerkers van een NGO.

Resultaat van deze coachingsessie naar twee maanden:

Twee maanden na mijn eerste Indra-coaching kan ik concluderen dat het inzicht dat Amor en Inge me gegeven hebben, me daadwerkelijk verder heeft geholpen. Tijdens de sessie in de bak werd ik me ervan bewust dat ik alle problemen van mijn organisatie veel te veel in mijn eentje aan het oplossen ben. Omdat ik me daar als eindverantwoordelijke nu eenmaal toe geroepen voel. En dat terwijl de sleutel voor succes gewoon ligt in het samen doen. In het leggen van verbindingen tussen en met mensen en uitdagingen. Het delen van mijn zorgen en beslommeringen met mijn medewerkers voelt goed en doet hen bovendien opbloeien omdat een beroep gedaan wordt op al hun kwaliteiten. Hoe eenvoudig kan het zijn? En hoe bijzonder om dit inzicht via paardencoaching te hebben verkregen. Waarvoor nogmaals heel erg bedankt!

( Voor meer reacties: zie de tab Reacties bovenaan de pagina).