Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Coachen met paarden

Leren in een natuurlijke setting

Coaching gaat over het bespreken van je innerlijke overwegingen en het losmaken van je droom. Door het paard als leraar toe te voegen krijgt het coachen een extra dimensie. Paarden zijn absolute meesters in het lezen van intenties, omdat hun leven afhangt van hun vermogen hun omgeving juist te interpreteren. Paarden voelen vanaf honderd meter afstand hoe het met onze ademhaling, spierspanning en hartslag gesteld is. Paarden reageren op signalen die we onbewust uitstralen. Direct en zonder oordeel of lading. Dit maakt hen tot een zuivere spiegel van wie we zijn. En tot uitstekende leermeesters om ons inzicht aan te bieden, verder te ontwikkelen, te groeien en stappen te zetten. Daarbij denkt een paard niet in goed of fout. Zij bieden ons de zachte kracht van duidelijkheid. Paarden helpen ons bewust te maken van ons (onbewuste) gedrag, daarop te reflecteren en tot nieuwe inzichten te komen. Het paard ondersteunt het coachingsproces als co-coach of als maatje van de coachee.

 

Veiligheid en balans

Het werken met paarden opent op een veilige wijze de verbinding tussen denken, doen en voelen. Wanneer wij denken, doen en voelen dichter bij elkaar weten te brengen, brengt ons dit meer balans, overtuiging, plezier, effectiviteit, succes en geluk, zowel thuis als op het werk.

 

Coachingsmethodieken

Wij combineren reguliere coachingsmethodieken met creatieve werkvormen met paarden. Bij coachen met paarden wordt vanaf de grond met paarden gewerkt. Er wordt niet gereden. De coach draagt zorg voor de relatie tussen coachee en paard en voor de veiligheid van coachee en paard. Wij werken volgens het keurmerk PAS ( Paard als Spiegel) en de gedragscode van de Nederlandse Organisatie voor Beroepscoaches met als kernwaarden: respect, integriteit, verantwoordelijkheid en professionaliteit.

 

Bang voor paarden

De oefeningen hebben evenveel impact op mensen die ervaren zijn in de omgang met paarden als op mensen die niet vertrouwd zijn met paarden of zelfs een beetje bang. Bang zijn voor paarden is geen enkel probleem. Tijdens de oefeningen helpen wij je van je angst af. Daarvoor komt vaak een vreugdevolle ervaring in de plaats.

Navigatie

Onder de tab ‘zakelijk’ op deze site vind je informatie over leiderschapsontwikkeling, teams en personal coaching. Onder de tab ´particulier´ vindt je informatie over coaching voor privépersonen.

Zoektermen: executive coaching, directie- en managementtrainingen, leiderschapsontwikkeling, leiderschapstraining, management mevelopment, personal coaching, loopbaanontwikkeling, innerlijk leiderschap, zelfleiderschap, persoonlijk leiderschap, teamontwikkeling, teamuitje, teambuilding, verbetering samenwerking, vergroten persoonlijke effectiviteit en welbevinden, mental coaching, zelfevaluatie Raad van Commissarissen, stress en burn-out, systeem coaching, organisatieopstellingen, tafelopstellingen tbv familieopstellingen, teamopstellingen.